Popis
Země původu: Honduras
Region: Trinidad, Santa Barbara
Nadmořská výška: 1.400 m n.m.
Zpracování: Natural / Anaerobní fermentace
Odrůda: Geisha
Producent: Ekologická lesní farma Finca Jerusalen
Farmář: José F. Cuellar Fajardo
Klasifikace: Microlot
Stupeň pražení: Full city +
Cupping score 93.
Farmu Finca Jerusalen založili prarodiče farmáře José F. Cuellar Fajardo více než před 150 lety.
Pěstování probíhá výhradně ekologicky. Nepoužívají se žádné chemické postřiky a potřebná voda pochází ze zdejších horských pramenů.
Volný růst kávovníků probíhá v tropickém pralese ve velmi pestré fauně a flóře v nadmořské výšce 1.400 m n.m.
Tento ekologický způsob pěstování je maximálně šetrný k přírodě.
Plody kávovníků jsou sbírány pouze ručně a sklizeň probíhá od poloviny listopadu do března.
Tato káva byla zakoupena napřímo od farmáře ve spolupráci s Ebel coffee.
Anaerobní fermentace
Probíhá tak, že jsou kávové třešně naloženy do tanků, uzavřeny a nechávají se kvasit. Veškeré plyny unikají jednocestným ventilem a je tak zajištěno prostředí ideální pro anaerobní kvašení. To trvá od 24 do 96 hodin, během nichž se v tancích s kávovými třešněmi dějí věci, které vytvářejí neopakovatelné a jinak prakticky nedosažitelné a překvapivé chutě. A ty do sebe pochopitelně vstřebávají i samotná zrna.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.