Popis
Země původu: Nikaragua
Region: Matagalpa
Nadmořská výška: 850 - 1.110m n.m.
Zpracování: Suché/natural
Odrůda: Pacamara
Producent: Fincas Mierisch
Stupeň pražení: Full city +
Rodina Mierisch hospodaří s kávou v Nikaragui už více než 100 let.
Své dny tráví ve vysokých horách Nikaragujské Matagalpy a regionu Jinotega. Jako rodinný provoz produkovali kávy vysoké kvality, pěstované ve stínu na obou stranách rodinných farem. Dva rodinné příběhy, které končí u pěstování kávy. Stručně řečeno, na začátku roku 1900 pracoval Bruno Mierisch se svým synem Wilfridem na kávových farmách. Pak Wilfrido pracoval se svými syny dál na těch samých farmách, a dnes jeho synové pracují se svými syny a dcerami stejně a pokračují v tradici.
El Limoncillo je ekoturistická farma, která přísně chrání flóru a faunu která v ní žije. S nadmořskou výškou mezi 850 a 1.110m n.m., jsme se za těchto charakteristik rozhodli pro zkoumání schopnosti přizpůsobit odrůdy v různých nadmořských výškách, které má mezi spodní částí odrůdu Catuai, střední část Pacamaras a Jávu nahoře,
získat to nejlepší z každého z nich jak v kvalitě, tak v jejich produktivitě.
Pacamara je hybrid vytvořený na konci roku 1950 v Salvadoru Institutem pro výzkum kávy (ISIC). Vznikl křížením odrůdy Pacas (salvadorská mutace Bourbonu) s Maragogype a dostal své jméno z prvních čtyř písmen každého ze svých rodičů. Pamacara má velmi specifickou chuť. Čím výše se Pacamara pěstuje, tím kvalitnější jsou kávová zrna.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.