VÁNOČNÍ RECEPTY

Pečení vánočního cukroví není jen o výsledném sladkém potěšení, ale také o radosti z procesu. Přináší skvělou příležitost trávit čas s rodinou a přáteli, společně tvořit a sdílet krásné vzpomínky. Vůně čerstvě upečeného cukroví dokáže vykouzlit útulnou atmosféru, která připomíná pravé kouzlo Vánoc. Navíc je pečení kreativním způsobem, jak se odreagovat od shonu a stresu. Cukroví je může být i krásným vánočním dárkem. 🎄

V naší nabídce naleznete hned několik ingrediencí potřebných k výrobě cukroví, ať už se jedná mandle, lískové oříšky, rozinky a dalších. A pro lepší inspiraci jsme zde pro Vás připravili několik receptů na cukroví, které doma děláme každé Vánoce už spousty let. 🍪

APe banery_25

RECEPTY NA NEODOLATELNÉ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

  • ROZINKOVÉ KULIČKY
    Potřebujete: 150 g rozinek sultánek, 150 g cukru moučka, 100 g mletých mandlí, 20 g kakaa, 30 g másla, 1 dcl rumu

    Postup: Rozinky necháme přes noc namočené v rumu. Další den přidáme všechny suroviny a vytvoříme kuličky. Obalujeme v kakau, kokosu nebo mletých ořechách.

  • MAROKÁNKY
    Potřebujete: 125 ml mléka, 120 g cukru moučky, 120 g másla, 30 g polohrubé mouky, 450 g směsi (rozinky, na drobno nakrájené sušené meruňky,  nasekané lískové oříšky a kandované pomerančové kůry)

    Postup: Mléko, cukr moučka, máslo a polohrubou mouku dáme do rendlíku a na mírném ohni zlehka povaříme (nesmí dojít až do bodu varu). Pak vmícháme směs rozinek, drobně nakrájených sušených meruněk, sekaných oříšků a kandované pomerančové kůry. Po vychladnutí vytvoříme na pečícím papíře pomocí lžíce malé hromádky a pečeme v troubě na 200 °C do zlatova. Placičky nechte pořádně vychladnout a poté potřebe spodní stranu čokoládovou polevou.

APe banery_26

..