Popis
Země původu: Kostarika
Region: Los Santos
Nadmořská výška: 1.200 - 1.800 m n.m.
Zpracování: prané/mokré
Odrůda: Caturra, catuai
Producent: Beneficio Palmichal
Stupeň pražení: Full city +
První rostlinky kávovníku údajně dovezl na Kostariku v roce 1779 španělský cestovatel Navarro.
Kostarická káva roste předevšim v okolí hlavního města San José v regionech Tarrazu, Herediá, Tres Rios a Volcan Poas. Káva z této malé středoamerické země je známa svou vysokou kvalitou - většina exportované kávy je SHB (Strictly Hard Bean - “velmi tvrdého zrna”), drobní farmáři (kteří tvoří asi 85% produkce země) zde jejímu zpracování věnují zvláštní péči. O tom svědčí dvě zajímavá fakta - 1) V Kostarice se smí pěstovat pouze arabiky, které jsou zpracovávány převážně mokrým způsobem. 2) Země neexportuje nekvalitní kávu, ta se musí udat na domácím trhu.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.