Popis
Země původu: Indie
Region: Variace regionů
Nadmořská výška: 800 - 2.000m n. m.
Zpracování: Prané/mokré
Odrůda: Robusta canephora
Producent: Variace farmářů z regionu
Stupeň pražení: Full city +
Dnes je Indie mezi 10 zeměmi s největší produkcí kávy, přičemž zhruba 70 % její produkce tvoří Robusta. Země je vhodná pro výrobu Robusty vzhledem ke své nižší nadmořské výšce a podnebí. Tyto podmínky ve spojení s velkou péčí a pozorností úspěšně umístily indickou Robustu na prémiovou část trhu. Navíc je jejich káva obvykle tříděna dvěma různými systémy. Jedna je podle velikosti a počtu defektů a pohybuje se od AAA, což jsou velké zrna, až po AA, A, AB a PB u peaberry zrn. Větší velikost je obvykle spojena s vyšší kvalitou. Druhý klasifikuje všechny promyté kávy jako „Plantation coffees‘ suché jako „Cherry“ a všechny promyté robusty jako „Parchment“.
Tato robusta byla water-polished. Poté, co jsou kávy vybrány, vysušeny a loupány jako obvykle, projdou komorou, která používá páru k odstranění zbývajícího pergamenu a stříbrné kůže. Díky tření se tyto zrna otírají a zanechávají je čistší a lesklejší.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.