Popis
Země původu: Kamerun
Region: Mungo
Nadmořská výška: 800 - 1.000m n. m.
Zpracování: Suché
Odrůda: Robusta canephora
Producent: Variace farmářů z regionu
Stupeň pražení: Full city +
Kávové plantáže byly v Kamerunu založeny v roce 1884 německými kolonizátory. Maximální produkci zaznamenalo místní hospodářství v roce 1990, kdy se Kamerun stal 12. největším vývozcem kávy na světě. Pokles v pěstování je v současné době připisován vládní politice i globální ekonomické krizi. Země se s ní ovšem nehodlá smířit a požádala o pomoc s řešením Brazílii a její kávové specialisty.
Momentálně je káva jednou z mnoha zemědělských komodit Kamerunu. Hlavní pozornost upínají pěstitelé k bavlně, tabáku a banánům. Ale jsou to právě oni, kdo pěstování kávovníků věnují péči a úsilí. Pokud jde o druh, naprostá většina kamerunské kávy je robusta. Dobře se jí daří ve středních nadmořských výškách na západě země.
Sklizeň je uskutečňována obvykle ručně, červené plody kávovníků jsou zbaveny slupek (které přihrnují farmáři k rostlinám kávovníků, aby jim dodali potřebné živiny). Plody kávovníků farmáři zpracovávají suchým procesem, většina produkce ale putuje do centralizovaných stanic, kde je káva poté promývána.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.