Popis
Vaření kávy může vypadat jako vědecký experiment. Tohle je ten případ. Ale nebojte se, sifon je velmi jednoduché zařízení vynalezené na začátku 19. století. hario Vacuum pot - Syphon technica kombinuje nádherné zpracování, minimalistický design a úžasnou funkčnost!
Vacuum pot pracuje podle základních fyzikálních zákonů. Naplňte spodní nádobu vodou, která po zahřátí proudí do horní komory. Tady dojde k samotné extrakci a po stažení plamene se opět kapalina, teď už vynikající filtrovaná káva dostane zpátky přes papírový filtr do dolní nádoby. A je to připravené!
Velikost tohoto modelu je na 3 šálky.
Vacuum pot - Příprava kávy
Pro litr nápoje je doporučeno použít cca 75-80g kávy. Při přípravě se část vody odpaří, čili např. ze 120ml vody a 10g kávy získáte cca 100 ml nápoje.
1. Nalijeme do spodní nádoby vacuum potu odpovídající množství vody, nejlépe již horké, urychlíme tím proces vaření.
2. Zasuneme horní nádobu vacuum potu, na kterou jsme předtím pružinou přichytili filtr.
3. Zažehneme pod spodní nádobou hořák a čekáme, voda se mezitím odpaří do horní baňky.
4. Počkáme cca 1 minutu a vypneme hořák.
5. Až káva proteče skrz filtr opět do spodní nádoby, je připravena ke konzumaci.
Kapacita: 360 ml
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.