Světle pražená káva

Chuťový profil kávy výrazně ovlivňuje mimo jiné také způsob pražení. Dva nejzákladnější faktory, které u chuti vnímáme, je hořkost a kyselost. Čím tmavěji je káva napražená, tím více je potlačena acidita a hořkost je výraznější.

U světleji pražené kávy je specifické květinové a ovocné aroma, karamelové tóny, a také výraznější acidita. Káva si také zachovává širší paletu původních chuťových vlastností.

Takto praženou kávu ocení hlavně milovníci alternativních způsob přípravy, jako je filtrovaná káva. A je už na vás, zda používáte dripper, aeropress, chemex či některou z dalších alternativních způsobů.  

 

Nejprodávanější

129
1391129139
Značky

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

     
  • Káva na filtr Etiopie Yirgacheffe Grade 2 Kód: 9885/100/VEL
    Káva na filtr Etiopie Yirgacheffe Grade 2
    Skladem

    100% arabika

    V chuti této kávy můžete nalézt bílé hrozny, šípek a arašídy.





    *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit


    od 139 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby
  • Káva na filtr Malawi AA Plus Pamwamba Kód: 9795/100/VEL
    Káva na filtr Malawi AA Plus Pamwamba
    Skladem

    100% arabika

     

    V chuti této kávy můžete nalézt kakao, nugát a ostružiny.


    telo-2


    *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit


    od 129 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem