Světle pražená káva
Chuťový profil kávy výrazně ovlivňuje mimo jiné také způsob pražení. Dva nejzákladnější faktory, které u chuti vnímáme, je hořkost a kyselost. Čím tmavěji je káva napražená, tím více je potlačena acidita a hořkost je výraznější.
U světleji pražené kávy je specifické květinové a ovocné aroma, karamelové tóny, a také výraznější acidita. Káva si také zachovává širší paletu původních chuťových vlastností.
Takto praženou kávu ocení hlavně milovníci alternativních způsob přípravy, jako je filtrovaná káva. A je už na vás, zda používáte dripper, aeropress, chemex či některou z dalších alternativních způsobů.
Nejprodávanější
-
Káva na filtr Etiopie Yirgacheffe Grade 2 – Sklademod 139 Kč
100% arabika V chuti této kávy můžete nalézt bílé hrozny, šípek a...
-
Káva na filtr Malawi AA Plus Pamwamba – Sklademod 129 Kč
100% arabika V chuti této kávy můžete nalézt kakao,...
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem