Akce
  • 1 z 7
 

Káva Robusta Indie Monsooned AA

 

AKČNÍ CENA*

 

 

500g     199 Kč (259 Kč)

1000g   319 Kč (399 Kč)

 

*platí do vyprodání zásob nebo ukončení akce 

 

 100% robusta

 

V chuti této kávy můžete nalézt karamel a slad.





*fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
199 Kč / ks 319 Kč / ks od 199 Kč
   
Značka APe Pražírna a balírna
Webová stránka značky prazirna-kavy.cz
Kategorie Čerstvá káva
Záruka Dle data spotřeby
 

AKČNÍ CENA*

 

 

500g     199 Kč (259 Kč)

1000g   319 Kč (399 Kč)

 

*platí do vyprodání zásob nebo ukončení akce 

 

Země původu: Indie
Region: Chikmagalur, Karnataka
Nadmořská výška: 500 - 1.000 m n.m.
Zpracování: Suché + monzunování
Odrůda: Robusta canephora
Producent: 
Karadykan Estate
Stupeň pražení: Full city +

 

Nově Vám přinášíme indickou robustu, která prošla procesem "monzunování" a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.

Ojedinělá a nevšední je závěrečná fáze při zpracování zrn, která u žádné jiné kávy neprobíhá. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce, během kterých je na ně pečlivě dohlíženo a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti, vyleští se a až nyní jsou balena pro vývoz.

Jak tento zvláštní postup vznikl a proč se káva vystavuje na vlhký vzduch? Dříve, když byla káva do Evropy dopravována na starých dřevěných lodích, ve kterých cesta trvala několik měsíců, byla zrna vystavena podobným podmínkám. Během cesty se barva zrn změnila ze světle zelené na žlutou, ale největší změna proběhla v chuti kávy - téměř zmizela kyselost a to bylo u evropských konzumentů velmi kladně hodnoceno.

Jak se postupem času zkracovala doba dopravy a zdokonalilo balení zrn, tak se monzunová káva stávala méně a méně dostupnou - přestože pro své vlastnosi byla stále velmi žádaná. Pro uspokojení poptávky po monzunové kávě bylo zapotřebí nějak napodobit podmínky, kterým byla vystavena při dlouhých plavbách. Pobřeží Malabar, které neustále podléhá působení monzunových větrů, se tedy zdálo jako ideální místo pro výstavbu otevřených skladů a následné “monzunování” kávy, která je dovážena z vyšších pěstitelských oblastí.

Podobné produkty

     
  • espresso africa blend1443 250g Kód: 337/101
    Káva Espresso Africa Blend
    Skladem

    Směs 100% arabik

     

    Espresso směs Africa Blend je tvořena třemi druhy výborných afrických 100% arabik - ve stejném poměru jsou zde obsažena zrnka z Keni, Etiopie a Malawi.





    *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit


    od 139 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby
  • guatemala robusta DSCF0747 500g Kód: 6431/500/VEL
    Káva Robusta Guatemala San Marcos
    Skladem

    100% robusta

    V chuti této kávy můžete nalézt kakao, hořkou čokoládu pomerančovou kůru.





    *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit


    od 319 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby
  • kongo 250g Kód: 10624/VEL
    Káva Kongo Kivu 4
    Skladem

    100% arabica

    V chuti této kávy můžete nalézt červené pomeranče, vlašské ořechy a kardamom.





    *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit


    od 119 Kč
    Značka: APe Pražírna a balírna Záruka: Dle data spotřeby

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
7x
4
6x
3
6x
2
2x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
2
MD Avatar autora | 11.12.2020
Jemná chuť asi ano, ale nezajímavá, bez zážitku.